Gudstjenester for børn

Hent folder om børn i kirke.

"Lad de små børn komme til mig", siger Jesus. Sådan vil vi også gerne, at det er i kirkerne i Hogager og Borbjerg.

Nogle gange kan det være en overvindelse at have børn med i kirken, fordi stilheden og højtideligheden dér kan virke overvældende. Men børnenes forundring og interesse for, hvad der foregår i kirken er velkommen, også selvom det kan høres!  Der er mange ting at kigge på i kirken.

Børnevenlig indledning

Til barnedåb og  gudstjenester, hvor der kommer mange børn i kirken, har præsten  forberedt en indledning til dåben eller prædikenen, som er let forståelig og direkte henvendt til børnene. Det kan sætte ordene i et dejligt klart lys for os alle. 

Når der bliver holdt nadver, er børnene selvfølgelig velkomne sammen med de voksne.  Fortæl dem, hvad der sker, og lad dem få stillet deres nysgerrighed, når de kommer helt tæt på præsten og den flotte udsmykning omkring altret. Nadverbrødet har et lille billede prentet af Jesus. De "almindelige" søndage bruger vi rigtig vin. Måske er det for stærkt, hvis man ikke er så gammel, men så kan man nøjes med brødet, eller man kan smage en lille smule vin.

Nadver handler om fællesskab, og det fællesskab omfatter både store og små!

Mange arrangementer for børn

I Borbjerg og Hogager Kirker bliver der holdt mange forskellige arrangementer og gudstjenester.  Nogle er specielt for børn og familier.  

Der bliver i løbet af året holdt spaghettigudstjenester, familiegudstjenester, minikonfirmandarrangementer, konfirmandarrangementer og gudstjenester, hvor spejderne m.fl. deltager.

Det kan du læse om i kirkernes programmer og her på kirkens hjemmeside. 

I kirkerne kan I finde kufferter med bøger, lidt legetøj og malebøger, som børnene kan lege med under gudstjenesten. I må også gerne medbringe jeres egne ting. 

Asger Petersen, sognepræst