Et bryllup til 289,50 kr.

Af og til hører man, at kirkebryllupper er for dyre. Det betyder, at nogle par slet ikke vil giftes, eller også går de på rådhuset - fordi det er for dyrt at blive gift i kirken. 

Men det behøver altså ikke at være dyrt! Jeg viede engang et par, hvor brylluppet kostede 289,50.

Det var et par, der ikke havde råd til det store. Men de elskede hinanden, og de ville gerne i kirken for at sige ja til hinanden, og for at vi kunne bede om Guds velsignelse over deres liv sammen.

Vi aftalte bryllup, og på dagen kom de i deres almindelige festtøj: cowboybukser, skjorte og en sød sommerkjole. Og så holdt vi bryllup, og det var 100% højtid, fest og nærvær. Og gæsterne var med på det, og brudgommen fældede en tåre.

Bagefter var der kaffe hjemme i lejligheden. "Ingen gaver!" stod der i indbydelsen, men gerne lidt godt til et kaffe-ta-selv-bord, og sådan blev det. Og det blev en dag, som de to og gæsterne aldrig vil glemme.

Brylluppet kostede 289,50, fordi gommen alligevel syntes, at bruden skulle have en flot buket blomster i kirken.

Et bryllup behøver ikke at sætte parret i gæld de næste mange år. Festdagen bliver ikke nødvendigvis mere festdag af, at det hele koster i tusindvis af kroner.

Til kommende brudepar: Tag en snak om, hvad der er vigtigt for jer ved at blive gift, og hvad I gerne vil huske dagen for. Og find så ud af, hvordan I vil gøre det!

Dét, det handler om i kirken, er livet og kærligheden. Her er højt nok til loftet til, at vi kan bruge store ord. Her kan to mennesker give hinanden løftet for livet. Og her beder vi Gud om at hjælpe os og velsigne os i det liv, vi deler med hinanden.

Asger Petersen, sognepræst