Fest og gaver? Ja tak

Nogle voksne siger lidt hånligt, at de fleste unge går til præst og bliver konfirmeret for festens og gavernes skyld! 

Ja, helt ærligt, hvad havde de ellers tænkt?

Men jeg tror ikke, at ret mange konfirmander bare lader sig konfirmere for festens og gavernes skyld. Jeg oplever, at konfirmander er både interesserede og ærlige, når de begynder til præst. 

Når du er konfirmand, kommer du til at høre om og diskutere mange forskellige ting om livet og døden. Sammen søger vi at finde ud af, om der er en mening med det alt sammen.

Som præst fortæller jeg dig ikke, hvad du skal tro og mene. Men jeg ved en del om kristendom og kirke - og jeg tør sætte mine meninger og min egen tro i spil. Og jeg gør det rigtig gerne sammen med dig og de andre konfirmander.

På selve konfirmationsdagen kommer en flok unge for at sige ja. De siger ja til deres dåb og ja til Gud!

Måske fordi de véd, at de tror på Gud; måske fordi de gerne vil tro på Gud. Det kan også være, at de føler, at de kristne værdier er vigtige og gode for dem selv, for samfundet og for verden. Eller af helt andre årsager, som kun de selv kender inderst inde. 

Vores ja til Gud er nogle gange lidt hviskende og usikkert. Men helt sikkert er det, at Gud siger ja til os uden vaklen og forbehold. Det tror jeg på - også det er godt at få bekræftet i konfirmationen.

Asger Petersen, sognepræst